Allergieën en intoleranties

Er zijn twee vormen van voedselovergevoeligheid:

  • Voedselallergie
  • Voedselintolerantie
 

Bij een voedselallergie is het afweersysteem onnodig actief. Bekende allergieën zijn de koemelk- en de notenallergie.

Bij een voedselintolerantie kan het lichaam bepaalde bestanddelen uit de voeding niet verwerken, waardoor er klachten kunnen ontstaan. Het verschil met een voedselallergie is dat het afweersysteem hier niet bij betrokken is.

 

Tegenwoordig worden er steeds meer allergieën en intoleranties erkend als medische diagnose. Onderstaande links bevatten ondersteunende informatie voor de meest voorkomende diagnoses. Staat uw diagnose/ziektebeeld er niet bij? Dat kan! Niet alle (betrouwbare) informatie mag online worden gezet.  Voor een persoonlijk advies, vragen of een dieetvoorschrift kunt u een afspraak maken.  

 

Heeft u zelf het vermoeden een allergie of intolerantie te hebben, maar is deze nog niet gediagnosticeerd? Neem dan eerst contact op met uw huisarts. Mocht u daarna behoefte hebben aan advies of dieetvoorschrift, maak dan snel een afspraak.