Scholen

Dat de kennis rondom voeding bij kinderen afneemt is de laatste jaren uit onderzoek bevestigd. Zo wordt er gedacht dat de wortels in de AH, JUMBO of PLUS groeien of dat de melk uit de fabriek komt waar ook cola wordt gemaakt...

 

Uit onderzoek blijkt dat er bij steeds meer leerlingen sprake is van gezondheidsproblemen als ondergewicht of overgewicht. Dit is een zorgelijk situatie. Livade biedt ondersteuning aan scholen in het basis- en voortgezet onderwijs aan op het gebied van voedingsvoorlichting.

Livade verzorgt complete lessen in de klas, kan voorlichting geven op ouderavonden, maar ook individuele adviezen geven aan leerlingen met ongezond gewicht. Als aanvulling op de voorlichting door de diëtist kan een school (les)materiaal lenen bij Livade om het onderwerp voeding en bewegen op school uitgebreid aan bod te laten komen. Er is een apart lesaanbod voor scholen in het basisonderwijs en een lesaanbod voor scholen in het voorgezet onderwijs.

Meer informatie
Wilt u weten wat de diëtist van Livade voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers van uw basisschool te bieden heeft, klik dan op het de button Contact.