Om deze baked oats te maken heb je nodig:
⭐️80 gram (plantaardige) melk
⭐️25 gram havermout
⭐️1 banaan
⭐️1 tl bakpoeder
⭐️Kaneel en cacaopoeder op gevoel
⭐️Ei
⭐️Handje walnoten
⭐️Handje rood fruit

👩🏼‍🍳: Blend de melk, havermout, banaan, ei, kaneel, cacaopoeder, bakpoeder en ei fijn. Voeg het vervolgens in een ovenbestendig schaaltje. Je topt het af met een handje noten en rood fruit. Vervolgens gaat het voor 30 minuten in de oven op 180 graden.

Aardbeien chiapudding

 

Ingrediënten voor 1 portie

• 150 ml (plantaardige) yoghurt

• 3 eetlepels chiazaadjes

• Drie aardbeien (of ander rood fruit/appel)

• Handje noten

 

Bereiding

1. Schenk 150 ml (kokos)yoghurt in een bakje.

2. Voeg 3 eetlepels chiazaadjes toe.

3. Laat een nachtje in de koelkast staan zodat het de

dikte van pudding heeft.

4. Snij de aardbeien en de noten in stukjes en verdeel dit over de pudding

Tip: Ook lekker met appel en kaneel als topping!

 

Havermout pannenkoekjes 🏋️‍♂️🥞

🥞35 gram havermout
🥚2 eitjes
🍌1 banaan

Voeg alles samen en mix dit tot een beslag. Bak de pannenkoekjes aan 2 kanten gaar en eet smakelijk!
Je kunt er een topping van geiten yoghurt en rood fruit op doen! 🐐

Overnight chiapudding! 

 

Een receptje wat je in de avond al klaar kan maken voor de ochtend erop 😻

 

Wat heb je nodig:

💜 3 eetlepels chiazaad

💜 50 ml kokosmelk

💜 3 eetlepels kokosyoghurt

💜 1 handje rood fruit

💜 Notenpasta

💜 Zaden en pitten naar keuze

 

Doe de chiazaad, kokosmelk, kokosyoghurt en rood fruit bij elkaar in een kom. Meng het door elkaar en zet het een nachtje afgedekt in de koelkast. 

 

De ochtend daarna kun je hem aftoppen met o.a.
Fruit - noten - zaden - pitten - 100% notenpasta

Benodigdheden: 1 ei, 40 gram amandelmeel en 50 ml amandelyoghurt
Voor de notencrumble: 5 gram walnoten, 5 gram pecannoten, 5 gram amandelen, 5 gram hazelnoten, mapple syrup.
Topping: rood fruit (zoals aardbeien, bosbessen, bramen en frambozen), munt, 1 eetlepel skyr/kokosyoghurt

Bereidingswijze pannenkoekjes:
1. Vermeng het amandelmeel en het bakpoeder.
2. Roer het eigeel samen met de amandelmelk goed door elkaar en voeg het meelmengsel toe.
3. Sla vervolgens in een vetvrij kom de eiwitten stijf
4. Spatel alles door elkaar
5. Bak er daarna mooie dikke ronde pannenkoekjes mee

Notencrumble
1. Meng de noten door elkaar en bak ze gedurende 15 minuten bruin in een oven op 175 graden
2. Giet er wat mapple syrup overheen en zet ze even terug

Topping
1. Was het fruit en maak het schoon
2. Snij de aardbeien in stukjes

Serveer vervolgens de pannenkoekjes op een bord en besprenkel ze met wat mapple syrup. Leg er een eetlepel skyr/kokosyoghurt op, samen met de notencrumble en het fruit. Garneer met de munt blaadjes. 

Ontbijttrifle met mango en passievrucht

Ingrediënten
• 150-200ml amandel/kokosyoghurt
• 20g glutenvrije havermout
• 1/4de mango
• 1 passievrucht
• 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
1. Meng de havermout met de kaneel.
2. Snijd de mango in blokjes
3. Doe een dun laagje yoghurt in een mooi glas.
4. Hierboven een laagje havermout en een laagje fruit.
5. Herhaal dit tot het glas vol zit.

Smoothiebowl oranje

Ingrediënten
• 1 portie amandel/kokosyoghurt
• ½ mango
• 1 handje aardbeien
• Theelepel chiazaad
• Theelepel lijnzaad
• Theelepel havermout
Bereidingswijze
1. Doe de yoghurt met de mango en aardbeien in de blender (laat nog wat over voor de
garnering).
2. Garneer de smoothie met de chiazaad/lijnzaad/havermout/fruit.

Ontbijttaartje van appel en lijnzaad

 

Ingrediënten voor 10 porties

  • 4 grote appels
  • 70 gram pecan noten
  • 100 gram havervlokken
  • 75 gram lijnzaad
  • 20 gram kokosolie
  • 50 gram pure chocolade >85% cacao

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Snijd de appel in kleine blokjes
  3. Snijd de pecannoten en de chocolade in kleine stukjes
  4. Voeg de helft van de pecannoten, havervlokken, lijnzaad en kokosolie in een bak en mix alles door elkaar
  5. Verdeel de mix over 10 gebaksvormpjes
  6. Doe de chocolade en de andere helft van de pecannoten er bovenop
  7. Doe ze 15-20 minuutjes in de oven

Boekweitwafels

 

Ingrediënten

  • 500 gram boekweitmeel
  • 300 ml kokosmelk
  • 6 gram bakpoeder
  • 100 ml mineraalwater (koolzuurhoudend)
  • 40 ml ahornsiroop

 

Bereidingswijze

  1. Meng de boekweitmeel met het bakpoeder
  2. Roer het boekweitmeel, kokosmelk, bakpoeder en het ahornsiroop tot een vloeibaar beslag
  3. Laat het beslag een half uur staan
  4. Verwarm het wafelijzer
  5. Schud het mineraalwater bij het beslag
  6. Bak de wafels knapperig tussen het ingevette wafelijzer

Zelfgemaakte granola

 

Basis ingrediënten:

  • 200 gram havervlokken
  • 200 gram ongebrande noten
  • 1.5 eetlepel kokosolie of olijfolie

 

Extra toppings/smaakmakers:

  • 1 eetlepel kaneel/koekkruiden/cacao
  • 40 gram geraspte kokos
  • 70 gram extra zaden of pitten (pompoenpitten, sesamzaad of zonnebloempitten)
  • 1 el honing of mapple syrup
  • 75 gram gedroogde vruchten zoals cranberry

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 graden en bekleed een bakplaats met bakpapier
  2. Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Meng de kokosolie (of olijfolie) met de havervlokken, ongebrande noten, kruiden, kokos, zaden of pitten. Roer eventueel de honing of maple syrup ook door het mengsel
  3. Verdeel het haver-notenmengsel over de bakplaat
  4. Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer het na tien minuten om.
  5. Laat de granola afkoelen en voeg hierna de gedroogde vruchten toe. Bewaar de granola in een afgesloten pot. Het is ongeveer 2-3 weken te bewaren.