Tarieven

Vergoeding

In 2023 wordt de dieetadvisering voor drie uur vanuit de basisziektekostenverzekering vergoed: dit zijn ongeveer vier consulten per jaar. Afhankelijk van de aanvullende verzekering komt u voor meer uren diëtetiek in aanmerking. Livade heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract. De indeling van de consulten gebeurt in overleg. 

 

Dieetadvisering valt onder uw eigen risico. Het verplicht eigen risico in 2022 en 2023 is €385,-. LET OP dit geldt NIET voor kinderen tot 18 jaar. Zij hebben geen eigen risico en de dieetbegeleiding wordt tot drie uur volledig vergoed en dat kost de ouders dus NIETS

Directe toegankelijkheid

De diëtist is direct toegankelijk voor iedereen. Tijdens het eerste consult worden er een aantal screeningsvragen gesteld om te controleren of u aan het juiste adres bent voor uw "probleem/ klacht". Het advies is om een verwijzing te vragen bij de (huis)arts óf je polis goed na te lezen of directe toegankelijkheid wordt vergoed.

Ketenzorg

Voor mensen met diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten of COPD kan het zijn dat de vergoeding loopt via de ketenzorg. De kosten worden dan niet verrekend met uw eigen risico. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw huisarts. Wij zijn aangesloten bij; Vitalhealth Cohesie / Meditta / ZIO 

Tarieven

Livade hanteert de volgende tarieven (aan de zorgverzekering). De tarieven in dit overzicht zijn een gemiddelde, een kleine variatie per verzekeraar is mogelijk. De consulten worden vergoed uit de basisverzekering na verrekening met uw eigen risico van €385,-.

Het uurtarief kan variëren van €65,- en €85,- euro afhankelijk van uw zorgverzekeraar (controleer hiervoor uw polisvoorwaarden). Zorgverzekeraars waar wij geen contract mee hebben zullen een bepaalt percentage vergoeden. Neem hiervoor contact op met uw eigen verzekering. 

Diëtetiek                                                 

Tijdens het intakegesprek vindt er een anamnese plaats, u krijgt uitgebreid en persoonlijk advies op maat op het gebied van voeding, beweging, mentaliteit en eventueel aanvullingen.

Intakegesprek              €160,-  (zal tussen de 1 uur en 1.5 uur duren en is + 30 minuten uitwerktijd)

Vervolgconsult            €40 en €80 (afhankelijk van de tijd)

Telefonisch consult    €20 - €80 (afhankelijk van de tijd)

Email-consult               €20 - €40 (afhankelijk van de tijd)

Oligoscan 

Oligoscan is een scan van onze vitaminen/mineralen/zware metalen in het weefsel. 

€90,- per scan + €60,- (45 minuten) uitwerktijd. Wil je deze aanvullen met een compleet voedingsadvies? Alles is mogelijk, neem gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Verhinderd? 

Wanneer je niet naar een geplande afspraak kunt komen kun je de afspraak tot tenminste 24 uur van tevoren verzetten of afzeggen. Zaterdagen, zondagen en feestdagen niet meegerekend. Wanneer dit niet binnen de 24 uur gebeurt zullen we de gereserveerde tijd bij je in rekening brengen volgens het overeengekomen tarief. Verzekeringen vergoeden deze kosten niet.

Orthomoleculaire geneeskunde

Als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeskunde  kunt u de consulten (deels) vergoed krijgen door uw verzekering. Livade hanteert een Orthomoleculair uurtarief van 90 euro per uur (Een intake gesprek kost 180 euro duurt gemiddeld 1 a 1.5 uur en 30 minuten uitwerk tijd). Vervolgconsulten zijn afhankelijk van de benodigde tijd. 

Huisbezoeken                                                             

Een huisbezoek in Sevenum, Blerick, Venlo, Kessel of gemeente Beesel is mogelijk, indien u niet in staat bent om naar een spreekuur locatie te komen. Neem hiervoor telefonisch contact op en vraag aan uw (huis)arts of ze dit willen vermelden op de verwijzing.