Hormonen

“Het komt vast door m’ n hormonen!”

Herken je deze uitspraak? Dit wordt als excuus of verklaring gebruikt voor klachten zoals spanningen, opvliegers, extreem zweten (in de nacht),  osteoporose, stemmingswisselingen of maag/buikpijn op de hormonen afgeschoven. Hormonen werken nauw met elkaar samen en worden gemaakt uit vetten en eiwitten. In de praktijk zien we dat pubers/vrouwen/mannen niet de juiste bouwstenen via de voeding binnen krijgen. FysioLOGISCH toch dat er dan klachten ontstaan?! 

De hormonen oestrogeen en progesteron vormen samen met insuline en cortisol de ruggengraat van het hormoonnetwerk.  Voor vrouwen (en mannen) is de balans tussen de hormonen oestrogeen en progesteron uitermate belangrijk bij het handhaven van een goede gezondheid, op zowel jongere als oudere leeftijd.

Bij Livade zijn we gespecialiseerd op het onderwerp hormonen en zullen we jouw in detail meenemen naar de  fysiologie voor het maken/bouwen van hormonen en geven we je alle tools om de hormoonhuishouding weer onder controle te krijgen. Jij bent namelijk de baas en niet je hormonen!