Team Livade 

Lienke van Deuzen, orthomoleculair diëtist en darmspecialist

Mijn naam is Lienke van Deuzen, Master in de KPNI, orthomoleculair diëtist eigenaar van Livade diëtistenpraktijk. Al jaren word ik geïnspireerd door voeding en de invloed ervan op de gezondheid. Tijdens mijn eigen zoektocht naar de oplossing voor psoriasis, PDS en reuma werd ik me bewust van de kracht van de voedingsgeneeskunde en darmtherapie. Dit is ook de reden waarom ik me volledig heb gespecialiseerd op dit gebied. Buiten het runnen van deze praktijk ben ik moeder van een zoon. Ik geniet volop van het leven en ben een gezelligheidsdier. Ik gebruik mijn vrije dagen om lekker koffie te drinken of te borrelen met mijn vrienden.  

 

Mijn studie heb ik gevolgd in Nijmegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken in het RadboudUCM als onderzoeksdiëtist. Na vier jaar te hebben gewerkt in een academisch ziekenhuis was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn stage had ik afgerond bij de thuiszorgorganisatie Vérian, hier werkte ik als diëtist binnen de eerste lijn. Vanaf 2017 heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen gespecialiseerde orthomoleculaire praktijk te starten en daarnaast te gaan werken als een van de hoofddocenten bij de Orhto Health Foundation. 

 

Mijn specialisatie is orthomoleculaire voedingsgeneeskunde en maag- en darm problematiek. Veel ziekte/klachten worden door een niet goed functioneren darm getriggerd denk aan eczeem, allergie, depressie, burn out, hormoon- en schildklierklachten, gewrichtsklachten, etc. Ik ben geregistreerd en erkend darmspecialist en ben afgestudeerd tot master in de KPNI.   

 

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Deze studie is gebaseerd op wetenschap die de samenhang tussen de psyche (gedachtes en emoties), het zenuwstelsel (neurotransmitters) en het immuunsysteem (cytokinen, lichaamsbarrières, hormonen, etc.). kPNI kan worden beschouwd als de optimale brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde. Binnen de KPNI kijken we naar alle componenten van het lichaam en hoe deze elkaar beïnvloeden. De drie componenten: Gedachte/Gevoel/Gedrag hebben namelijk ALLES met je symptomen/klachten te maken. 

 

Wil je weten wat Orthomoleculaire geneeskunde inhoudt? Klik dan hier

Contact:

E: info@livadedietist.nl

tel: 0613567928 

Lisa van den Berg, orthomoleculair (kinder-)diëtist & darmspecialist, Master KPNI

Mijn naam is Lisa van den Berg, Master in de KPNI, orthomoleculair (kinder-)diëtist eigenaar van Livade diëtistenpraktijk. Al mijn hele leven (oké, na de periode dat ik prinses wilde worden) vind ik gezondheid erg belangrijk. Na een aantal jaar kwam ik erachter dat mijn bijdrage op voedingsgebied zou zijn. Hierdoor heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen gevolgd en heb ik in 2018, met genoegen, mijn diploma en titel diëtist in ontvangst mogen nemen. Vervolgens heb ik voedingsgeneeskunde gestudeerd en deze opleiding heb ik met een 10 afgerond. Daarna ben ik gaan doorleren tot kinderdiëtist en darmspecialist.

 

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Deze studie is gebaseerd op wetenschap die de samenhang tussen de psyche (gedachtes en emoties), het zenuwstelsel (neurotransmitters) en het immuunsysteem (cytokinen, lichaamsbarrières, hormonen, etc.).

 

kPNI kan worden beschouwd als de optimale brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde. Binnen de KPNI kijken we naar alle componenten van het lichaam en hoe deze elkaar beïnvloeden. De drie componenten: Gedachte/Gevoel/Gedrag hebben namelijk ALLES met je symptomen/klachten te maken. 

Ik kan je helpen met al je voedingsvragen. Ik doe niet aan shakes, detox en gekke diëten en het woord ‘moeten’ komt bij mij niet voor. Ik vind het belangrijk om samen een plan op te stellen wat goed vol te houden is en wat bij jou past. Ik drink immers ook heel graag een wijntje ;) 

 

Naast hetgeen wat iemand eet, vind ik het ook erg belangrijk waarom. Graag wil ik achterhalen wat de reden is van jouw eetgedrag en/of klachten en nemen we waar nodig ook de psyche mee. 

 

Ik neem niet zo snel het genoegen met 'leer er maar mee leven'. Ik vind het belangrijk om te onderzoeken waar bepaalde klachten vandaan komen (i.p.v. symptomen bestrijden). 

 

Je kunt bij mij terecht voor o.a.: alle darmklachten / huidproblematiek / hormonale problemen / auto-immuunziekten / PCOS-vruchtbaarheid / zwangerschap-kinderwens en nog veel meer :) 

Contact: 

E: info@livadedietist.nl 

Tel: 0683045475

Rosil, orthomoleculair (kinder-)diëtist en darmspecialist

Rosil stelt zich binnenkort aan jullie voor. 

E: advies@livadedietist.nl

T: 0617185517

Melanie, orthomoleculair (kinder-)diëtist en darmspecialist

Mijn naam is Melanie. Na jarenlang als SPH’er in de hulpverlening te hebben gewerkt, vond ik het tijd om mijn kennis rondom de gezondheid de mens uit te breiden. Ik wist en zag wat voeding voor impact had op zowel de lichamelijke als de psychische aspecten van mensen. Iedereen heeft met voeding te maken en de manier waarop je ermee omgaat kan je leven verbeteren of juist negatief beïnvloeden. In 2018 ben ik daarom begonnen met de opleiding Voeding & Diëtetiek. Sinds het behalen van mijn diploma mag ik mijzelf officieel diëtist noemen. Gelukkig ben ik in contact gekomen met Lisa en Lienke en heb ik mijn kennis op het gebied van orthomoleculaire voeding ook kunnen uitbreiden.

Door mijn hulpverleningsachtergrond hou ik ervan om me te verdiepen in gedrag, gewoonten en in de psyche van de mens. Stress is hierin een hele belangrijke factor. Ik vind het fascinerend om te zien hoe voeding een positieve invloed kan hebben op stress waardoor iemand zich psychisch beter gaat voelen. Vanuit persoonlijk oogpunt kan ik aangeven dat ik zelf jarenlang met PDS klachten heb gekampt. Onverklaarbare buikklachten waar ik met een grote puzzel zelf een weg in heb gevonden met voeding. Voeding is hierin letterlijk ‘mijn medicijn’. Ik ben van mening dat het krijgen van juiste en passende informatie een proces van klachtenvermindering veel sneller en effectiever kan laten verlopen. Iets waarbij ik anderen graag wil helpen:)

E: melanie@livadedietist.nl

T: 0645412381

Livade is lid bij onderstaande organisaties