Erkend darmspecialist

De diëtisten bij Livade zijn Erkend Darmspecialist.

De laatste jaren staat de wetenschap op z'n kop als het gaat om de darmen en hun relatie met onze totale gezondheid. Steeds meer ziektebeelden worden in relatie gelegd met een "zieke" darm. De diëtisten van Livade zijn op dit gebied erkend gespecialiseerd. Deze erkenning hebben we gekregen na het behalen van de opleiding tot darmspecialist. Ook als onze collega specialisten of artsen niets kunnen vinden kunnen wij u wellicht verder helpen.

 

Micro-organismen

Als we het over de darmen hebben, spreken we vaak over micro-organismen. Dit zijn bacteriestammen die in het maag-darmkanaal voorkomen. De verzamelnaam voor deze bacteriën is het microbioom. De samenstelling van het microbioom wordt voornamelijk bepaald in de eerste drie a vier levensjaren. Verschuivingen in dit microbioom zijn echter wel mogelijk. Factoren die hiervoor kunnen zorgen zijn onder andere: stress, leeftijd, voeding, eetgewoontes, antibiotica en omgevingsfactoren. 

 

Ziektebeelden

Veranderingen zijn niet altijd verkeerd, maar wanneer er wordt gesproken van een disbalans in het microbioom kan dit klachten veroorzaken als; PDS, leaky gut, allergieën, astma, burn-out, depressie, immuunziekten, eczeem of psoriasis, chronische ontstekingen (Crohn en Colitis) en zelfs reumatische klachten.

 

Onderzoeken

Bij Livade werken we met meerdere laboratoriums samen, dit is afhankelijk van de klachten en van hetgeen wat we willen onderzoeken. Wij interpreteren de uitslagen en maken deze leesbaar en bruikbaar voor onze cliënten. Aan de hand van de uitslagen wordt er een voedingsinterventie samengesteld om de klachten te reduceren en te zorgen voor een optimale gezondheid.