Team Livade 

Lienke van Deuzen, orthomoleculair diëtist en darmspecialist

Mijn naam is Lienke van Deuzen, orthomoleculair/KPNI diëtist en eigenaar van Livade diëtistenpraktijk. Al jaren word ik geïnspireerd door voeding en de invloed ervan op de gezondheid. Tijdens mijn eigen zoektocht naar de oplossing voor psoriasis, PDS en reuma werd ik me bewust van de kracht van de voedingsgeneeskunde en darmtherapie. Dit is ook de reden waarom ik me volledig heb gespecialiseerd op dit gebied. Naast mijn werk ben ik moeder van een zoontje en woon ik samen met mijn partner in Venray. Ik geniet volop van het leven en ben een gezelligheidsdier. Ik gebruik mijn vrije dagen om lekker koffie te drinken of te borrelen met mijn vrienden.  

 

Mijn studie heb ik gevolgd in Nijmegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken in het RadboudUCM als onderzoeksdiëtist. Na vier jaar te hebben gewerkt in een academisch ziekenhuis was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn stage had ik afgerond bij de thuiszorgorganisatie Vérian, hier werkte ik als diëtist binnen de eerste lijn. Vanaf 2017 heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen gespecialiseerde orthomoleculaire praktijk te starten en daarnaast te gaan werken als een van de hoofddocenten bij de Orhto Health Foundation. 

 

Mijn specialisatie is orthomoleculaire voedingsgeneeskunde en maag- en darm problematiek. Veel ziekte/klachten worden door een niet goed functioneren darm getriggerd denk aan eczeem, allergie, depressie, burn out, hormoon- en schildklierklachten, gewrichtsklachten, etc. Ik ben geregistreerd en erkend darmspecialist en bezig met het afronden van mijn mastertitel in de KPNI.   

 

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Deze studie is gebaseerd op wetenschap die de samenhang tussen de psyche (gedachtes en emoties), het zenuwstelsel (neurotransmitters) en het immuunsysteem (cytokinen, lichaamsbarrières, hormonen, etc.). kPNI kan worden beschouwd als de optimale brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde. Binnen de KPNI kijken we naar alle componenten van het lichaam en hoe deze elkaar beïnvloeden. De drie componenten: Gedachte/Gevoel/Gedrag hebben namelijk ALLES met je symptomen/klachten te maken. 

 

Wil je weten wat Orthomoleculaire geneeskunde inhoudt? Klik dan hier

Contact:

E: info@livadedietist.nl

tel: 0613567928 

Lisa van den Berg, orthomoleculair (kinder-)diëtist & darmspecialist 

Mijn naam is Lisa van den Berg, orthomoleculair (kinder-)diëtist, darmspecialist en eigenaar bij Livade. Op het moment volg ik (samen met mijn collega Lienke) de master waarbij ik me volledig verdiep in het psycho/ neurologische/ immuunsysteem. 

Voeding is een onderwerp wat dagelijks aan bod komt. Dat is ook de reden dat ik de opleiding Voeding & Diëtetiek en heb ik de opleiding voedingsgeneeskunde met een 10 afgerond. Op het moment volg ik de universitaire master Klinische-Psycho-Neuro-Immunologie om te kunnen achterhalen wat de oorzaken zijn van bepaalde auto-immuunziekten of andere aandoeningen. 

 

Ik kan je helpen met al je voedingsvragen. Ik vind het belangrijk om een plan te maken wat goed vol te houden is.  Ik behandel ook op medische indicatie: hormonen, darmproblematiek, auto-immuunaandoeningen, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, ex-covid patiënten etc.

 

Naast hetgeen wat iemand eet, vind ik het ook belangrijk waarom iemand eet. Samen kunnen we onderzoeken wat de reden is van je eetgedrag. Om je hierbij te helpen ben ik middels cognitieve gedragstherapie bijgeschoold. Ook ben ik geregistreerd FODMaP-diëtist. Dit dieet is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van mensen met het prikkelbare darmsyndroom (PDS).

 

Ik heb een affiniteit met kinderen en daardoor heb ik doorgeleerd tot orthomoleculair kinderdiëtist. Denk hierbij aan; AD(H)D, eetstoornissen, kieskeurige eters, maagdarm-klachten, stemmingswisselingen, eczeem, huidklachten; acne/puistjes etc. 

 

Ik neem niet zo snel genoegen met 'leer er maar mee leven'. Ik vind het belangrijk om te onderzoeken waar bepaalde klachten vandaan komen (i.p.v. symptomen bestrijden). 

 

Gaan we samen de uitdaging aan?

Contact: 

E: info@livadedietist.nl 

Tel: 0683045475

Debbie, diëtist en orthomoleculair adviseur

Mijn naam is Debbie, voeding en wat voeding voor een mens kan doen, in positieve en negatieve zin, loopt al van kleins af aan als een rode draad door mijn leven. Vanaf mijn kindertijd ben ik bekend met allergieën en voedselintoleranties, waarbij ik o.a. last had van buikklachten, eczeem en allergische huidreacties. In die tijd was er op dat vlak nog niet zoveel bekend als nu. Mijn interesse in het vak diëtist is dan ook ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht. En ja, ik heb de oplossing gevonden! 

 

Na enkele omzwervingen op het carrierevlak, kwam de behoefte om iets te gaan doen waar mijn hart lag. Ik zag in mijn omgeving steeds meer mensen worstelen met het gewicht en van het ene shake-dieet naar het volgende populaire dieet hoppen. Ook zag ik steeds meer kinderen met overgewicht. De interesse in voeding was er en wat wilde ik graag mensen kunnen helpen op dit vlak. Maar dan wel op een gezonde en verantwoorde manier met aandacht voor ieders eigenheid en behoeften. Daarom heb ik zo’n 10 jaar geleden in eerste instantie de opleiding gewichtsconsulent gevolgd. Hierbij stond voeding in combinatie met leefstijlbegeleiding centraal. Ik heb aanvullend de specialisatie kind en voeding gevolgd. Vervolgens heb ik de opleiding tot diëtist gevolgd, omdat ik ook mensen wilde begeleiden bij ziekten. 

 

Ik begeleid zowel volwassenen als pubers en kinderen. Ik heb mij o.a. gespecialiseerd in fibromyalgie, ondervoeding door ziekte en ouderdom, COPD, darmaandoeningen, diabetes en herstelzorg na COVID-19. Iedereen is anders en heeft andere behoeftes, juist deze verscheidenheid vind ik inspirerend. Mijn begeleiding kenmerkt zich door maatwerk, afgestemd op de persoonlijke omstandigheden en wensen.

 

Bovendien ben ik ook orthomoleculair adviseur en stippencoach bij kinderen met autisme en een verstandelijke beperking. 

Contact: 

E: info@livadedietist.nl

Tel: 0638522313

Linda, orthomoleculair diëtist 

Mijn naam is Linda, goede voeding en de invloed van voeding op je lichaam en geest heeft mij altijd geïnteresseerd. In 2012 ben ik dan ook aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgestudeerd als voedingskundige diëtist. Naast mijn werk ben ik moeder van twee jongens en woon ik samen op de boerderij met mijn man. 

 

In het werken als diëtist zie ik voornamelijk de uitdaging om samen opzoek te gaan naar wat werkt voor jou! Zodat voeding ook voor jou kan gaan fungeren als medicijn om je fit en energiek te voelen! 

 

Ik heb me o.a. door gespecialiseerd betreft; ADHD/ADD/darmen/hormonen. Net zoals mijn collega's ben ik orthomoleculair geschoold en breng ik dit dagelijks in de praktijk. 

 

Graag tot ziens op een van de locaties van Livade :) 

Contact: 

E: info@livadedietist.nl

Tel: 0683328984

Micky, diëtist en orthomoleculair adviseur

Mijn naam is Micky, sportfanaat op gebied van tennis, fitness & CrossFit. Mijn interesse in voeding is gegroeid doordat de sportprestaties werden verbeterd naarmate mijn voeding in de juiste verhoudingen werden gebracht. Een gezond lichaam heeft de juiste mate van beweging, sport en voeding. Zodoende ben ik eerst naar het begin gegaan om een optimale gezondheid te creëren wat voor ieder persoon belangrijk is. Het begint dus bij de basis!

 

Ik ben aan de slag gegaan op de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen om het vak diëtist te leren en heb deze met succes afgerond. Tijdens de studie zijn meerdere interesses ontstaan op het gebied van voeding en hoe voeding kan worden ingezet om verschillende klachten/aandoeningen aan te pakken. Denk hierbij o.a. aan diabetes, maag-darmgezondheid, gewrichtsproblematiek en eczeem. Voeding inzetten als medicijn is dan ook het streven.

 

Om het optimale uit mijn behandelingen te halen zit ik volledig in de orthomoleculaire voedingsgeneeskunde. Aanpakken van de oorzaak en niet alleen de symptomen. Advies op maat en het verbeteren van sportprestaties kun je van mij verwachten.

 

Graag tot snel bij een van onze locaties! 😊

Livade is lid bij onderstaande organisaties

Tel. Lienke: 0613567928
Tel. Lisa: 0683045475

info@livadedietist.nl

Raadhuisplein 8, Sevenum

Kerkpad 7, Beesel

Antoniuslaan 272a, Blerick

Baarskampstraat 48, Kessel