Lienke van Deuzen, orthomoleculair diëtist & darmspecialist

Mijn naam is Lienke van Deuzen, orthomoleculair diëtist en eigenaar van Livade diëtistenpraktijk. Al jaren word ik geïnspireerd door voeding en de invloed ervan op de gezondheid. Tijdens mijn eigen zoektocht naar de oplossing voor psoriasis, PDS en reuma kwam ik in aanmerking met de kracht van de voedingsgeneeskunde en darmtherapie. Dit is ook de reden waarom ik me volledig heb gespecialiseerd op dit gebied.  

 

In mijn omgeving is lijnen, afvallen, gezond eten een onderwerp wat dagelijks wordt besproken. Veel mensen om me heen zijn met voeding bezig. Hoe zit het nu precies, welke voeding is gezond en welke voeding kunnen we beter beperken? Juist! dat vroeg ik me ook af en daarom heb ik de keuze gemaakt om van dit veel besproken onderwerp mijn beroep te maken.

 

Mijn studie heb ik gevolgd in Nijmegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken in het RadboudUCM als voedingsassistent. Na mijn studie kon ik direct terecht als onderzoeksdiëtist. Na vier jaar te hebben gewerkt in een academisch ziekenhuis was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn stage had ik afgerond bij de thuiszorgorganisatie Vérian, hier werkte ik als diëtist binnen de eerste lijn. Hier heb ik nog twee jaar na mijn afstuderen met veel plezier mogen werken. Vanaf 2017 heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen praktijk te starten en te gaan werken als een van de hoofd docenten bij de Orhto Health Foundation. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden als gastdocent bij Universiteiten en Hoge scholen.

 

Ik begeleid niet alleen mensen met overgewicht. Ik heb specialisaties gevolgd op het gebied van diabetes, emotie-eten, overgewicht en ik ben dé specialist op het gebied van maag, darm en lever ziekten en ben geregistreerd FODMAP diëtist. .

 

Naast mijn werk als diëtist ben ik ook erkend darmspecialist en werkzaam op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Wil je weten wat Orthomoleculaire geneeskunde inhoudt? Klik dan hier

 

Lisa van den Berg, orthomoleculair diëtist & darmspecialist

Mijn naam is Lisa van den Berg, diëtist en eigenaar bij Livade Diëtistenpraktijk.

Al vanaf jongs af aan ben ik geïnspireerd door voeding en leefstijl. Dit is een onderwerp wat dagelijks aan bod komt. Dat is ook de reden dat ik de opleiding Voeding & Diëtetiek ben gaan volgen. Ik kan je helpen met al je voedingsvragen. Ik vind het belangrijk om een plan te maken wat goed vol te houden is.  Ik behandel ook op medische indicatie: hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, COPD, darmklachten etc.

 

Tijdens de opleiding heb ik ervaring opgedaan in een eerstelijns praktijk en het revalidatiecentrum BrabantZorg. Ook heb ik kennis en ervaring over het belang van voeding en beweging (ook bij ziekte) bij alle leeftijden. En daarnaast over de invloed van voeding op sportprestaties.

 

Naast hetgeen wat iemand eet, vind ik het ook belangrijk waarom iemand eet. Samen kunnen we onderzoeken wat de reden is van je eetgedrag. Om je hierbij te helpen heb ik me middels de POST-hbo cognitieve gedragstherapie bijgeschoold.

Ook ben ik geregistreerd FODMaP-diëtist. Dit dieet is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van mensen met het prikkelbare darmsyndroom (PDS).

Ik heb een affiniteit met kinderen en door mijn ervaring, kan ik advies geven over hun eetpatroon en kan ik hulp bieden bij de kieskeurige eters. 

 

Samen proberen we een zo passend mogelijk plan te maken om jouw doelen te bereiken! Gaan we samen de uitdaging aan?

Livade is lid van onderstaande organisaties