Team Livade 

Lienke van Deuzen, orthomoleculair diëtist en darmspecialist

Mijn naam is Lienke van Deuzen, orthomoleculair diëtist en eigenaar van Livade diëtistenpraktijk. Al jaren word ik geïnspireerd door voeding en de invloed ervan op de gezondheid. Tijdens mijn eigen zoektocht naar de oplossing voor psoriasis, PDS en reuma kwam ik in aanmerking met de kracht van de voedingsgeneeskunde en darmtherapie. Dit is ook de reden waarom ik me volledig heb gespecialiseerd op dit gebied.  

 

In mijn omgeving is lijnen, afvallen, gezond eten een onderwerp wat dagelijks wordt besproken. Veel mensen om me heen zijn met voeding bezig. Hoe zit het nu precies, welke voeding is gezond en welke voeding kunnen we beter beperken? Juist! dat vroeg ik me ook af en daarom heb ik de keuze gemaakt om van dit veel besproken onderwerp mijn beroep te maken.

 

Mijn studie heb ik gevolgd in Nijmegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken in het RadboudUCM als voedingsassistent. Na mijn studie kon ik direct terecht als onderzoeksdiëtist. Na vier jaar te hebben gewerkt in een academisch ziekenhuis was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn stage had ik afgerond bij de thuiszorgorganisatie Vérian, hier werkte ik als diëtist binnen de eerste lijn. Hier heb ik nog twee jaar na mijn afstuderen met veel plezier mogen werken. Vanaf 2017 heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen praktijk te starten en te gaan werken als een van de hoofd docenten bij de Orhto Health Foundation. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden als gastdocent bij Universiteiten en Hoge scholen.

 

Ik begeleid niet alleen mensen met overgewicht. Ik heb specialisaties gevolgd op het gebied van diabetes, emotie-eten, overgewicht en ik ben dé specialist op het gebied van maag, darm en lever ziekten en ben geregistreerd FODMAP diëtist. .

 

Naast mijn werk als diëtist ben ik ook erkend darmspecialist en werkzaam op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Wil je weten wat Orthomoleculaire geneeskunde inhoudt? Klik dan hier

Lisa van den Berg, orthomoleculair (kinder-)diëtist & darmspecialist

Mijn naam is Lisa van den Berg, orthomoleculair (kinder-)diëtist, darmspecialist en eigenaar bij Livade. Op het moment volg ik de master waarbij ik me volledig verdiep in het psycho/ neurologische/ immuunsysteem. 

Voeding is een onderwerp wat dagelijks aan bod komt. Dat is ook de reden dat ik de opleiding Voeding & Diëtetiek en voedingsgeneeskunde ben gaan volgen. Ik kan je helpen met al je voedingsvragen. Ik vind het belangrijk om een plan te maken wat goed vol te houden is.  Ik behandel ook op medische indicatie: hormonen, darmproblematiek, auto-immuunaandoeningen, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, ex-covid patiënten etc.

 

Naast hetgeen wat iemand eet, vind ik het ook belangrijk waarom iemand eet. Samen kunnen we onderzoeken wat de reden is van je eetgedrag. Om je hierbij te helpen ben ik middels cognitieve gedragstherapie bijgeschoold. Ook ben ik geregistreerd FODMaP-diëtist. Dit dieet is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van mensen met het prikkelbare darmsyndroom (PDS).

 

Ik heb een affiniteit met kinderen en daardoor heb ik doorgeleerd tot orthomoleculair kinderdiëtist. Denk hierbij aan; AD(H)D, eetstoornissen, kieskeurige eters, maagdarm-klachten, stemmingswisselingen, eczeem, huidklachten; acne/puistjes etc. 

 

Samen proberen we een zo passend mogelijk plan te maken om jouw doelen te bereiken! Gaan we samen de uitdaging aan?

Maxime, diëtist 

Hoi, Mijn naam is Maxime Lohuis, geboren en getogen in Heemstede en sinds 6 maanden woonachtig in Maastricht. Ik ben verliefd geworden op een Maastrichtenaar en zodoende ben ik hier terecht gekomen.

In mijn vrije tijd ben ik momenteel vooral bezig met het opvoeden van onze labradorpuppy Jimmy. Hij is een echte batteraof heb ik vele hier al horen zeggen;).
Naast Jimmy opvoeden vind ik het heerlijk om te sporten en in teamverband bezig te zijn.

Als ik niet thuis te vinden ben of op het hockeyveld dan is er een grote kans dat je me op marktjes tegen komt. Eindeloos tussen kraampjes lopen om allerlei ingrediënten te verzamelen en vervolgens lekkere gerechten klaar te maken voor vrienden is wat ik heerlijk vind om te doen.

Al vanaf jongs af aan heb ik een interesse ontwikkeld voor voeding. Het heeft mij altijd geïntrigeerd wat voeding allemaal met het menselijk lichaam doet. Voeding kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de gezondheid, medicatie uitstellen of zelfs voorkomen.

Het begeleiden van mensen vind ik erg leuk en ik zie het als een uitdaging om samen met jou te kijken naar jouw specifieke klachten en hoe we deze aan de hand van een maatgemaakt voedingsadvies kunnen verhelpen of verlichten.

 

Ik ben als diëtist werkzaam bij Livade en gevestigd bij Fysio Zuyd Maastricht.

Nienke, diëtist 

Mijn naam is Nienke, ik ben 22 jaar en ik kom uit Druten. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in voeding en gezondheid en in de laatste jaren is dit uitgegroeid tot een ware passie! Dat ik vervolgens de opleiding Voeding en Diëtetiek met succes heb afgerond was dan ook geen verrassing.Ik heb me volledig gespecialiseerd in het ketogeen dieet. 

 

Omdat het vinden van de oorzaak van het probleem mij drijft, ben ik mij op dit moment verder aan het specialiseren in de voedingsgeneeskunde.

 

De juiste voeding is belangrijk bij een goede gezondheid, maar dit is niet alles! Ik vind het belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Pas als dit helder is, kunnen we samen gaan zoeken naar de oorzaak van het probleem en natuurlijk het antwoord op de vraag: Wat kunnen we eraan doen?

 

Ik zeg altijd: investeren in je gezondheid is de beste investering die je kunt doen! En ik help u daar graag bij!

Livade is lid van onderstaande organisaties