Team Livade 

Lienke van Deuzen, orthomoleculair diëtist en darmspecialist

Mijn naam is Lienke van Deuzen, orthomoleculair/KPNI diëtist en eigenaar van Livade diëtistenpraktijk. Al jaren word ik geïnspireerd door voeding en de invloed ervan op de gezondheid. Tijdens mijn eigen zoektocht naar de oplossing voor psoriasis, PDS en reuma werd ik me bewust van de kracht van de voedingsgeneeskunde en darmtherapie. Dit is ook de reden waarom ik me volledig heb gespecialiseerd op dit gebied. Naast mijn werk ben ik moeder van een zoontje en woon ik samen met mijn partner in Venray. Ik geniet volop van het leven en ben een gezelligheidsdier. Ik gebruik mijn vrije dagen om lekker koffie te drinken of te borrelen met mijn vrienden.  

 

Mijn studie heb ik gevolgd in Nijmegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie ben ik gaan werken in het RadboudUCM als onderzoeksdiëtist. Na vier jaar te hebben gewerkt in een academisch ziekenhuis was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn stage had ik afgerond bij de thuiszorgorganisatie Vérian, hier werkte ik als diëtist binnen de eerste lijn. Vanaf 2017 heb ik de keuze gemaakt om mijn eigen gespecialiseerde orthomoleculaire praktijk te starten en daarnaast te gaan werken als een van de hoofddocenten bij de Orhto Health Foundation. 

 

Mijn specialisatie is orthomoleculaire voedingsgeneeskunde en maag- en darm problematiek. Veel ziekte/klachten worden door een niet goed functioneren darm getriggerd denk aan eczeem, allergie, depressie, burn out, hormoon- en schildklierklachten, gewrichtsklachten, etc. Ik ben geregistreerd en erkend darmspecialist en bezig met het afronden van mijn mastertitel in de KPNI.   

 

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Deze studie is gebaseerd op wetenschap die de samenhang tussen de psyche (gedachtes en emoties), het zenuwstelsel (neurotransmitters) en het immuunsysteem (cytokinen, lichaamsbarrières, hormonen, etc.). kPNI kan worden beschouwd als de optimale brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde. Binnen de KPNI kijken we naar alle componenten van het lichaam en hoe deze elkaar beïnvloeden. De drie componenten: Gedachte/Gevoel/Gedrag hebben namelijk ALLES met je symptomen/klachten te maken. 

 

Wil je weten wat Orthomoleculaire geneeskunde inhoudt? Klik dan hier

Contact:

E: info@livadedietist.nl

tel: 0613567928 

Lisa van den Berg, orthomoleculair (kinder-)diëtist & darmspecialist, KPNI-therapeut

Al mijn hele leven (oké, na de periode dat ik prinses wilde worden) vind ik gezondheid erg belangrijk. Na een aantal jaar kwam ik erachter dat mijn bijdrage op voedingsgebied zou zijn. Hierdoor heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen gevolgd en heb ik in 2018, met genoegen, mijn diploma en titel diëtist in ontvangst mogen nemen. Vervolgens heb ik voedingsgeneeskunde gestudeerd en deze opleiding heb ik met een 10 afgerond. Daarna ben ik gaan doorleren tot kinderdiëtist en darmspecialist.

 

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Deze studie is gebaseerd op wetenschap die de samenhang tussen de psyche (gedachtes en emoties), het zenuwstelsel (neurotransmitters) en het immuunsysteem (cytokinen, lichaamsbarrières, hormonen, etc.).

 

kPNI kan worden beschouwd als de optimale brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde. Binnen de KPNI kijken we naar alle componenten van het lichaam en hoe deze elkaar beïnvloeden. De drie componenten: Gedachte/Gevoel/Gedrag hebben namelijk ALLES met je symptomen/klachten te maken. 

Ik kan je helpen met al je voedingsvragen. Ik doe niet aan shakes, detox en gekke diëten en het woord ‘moeten’ komt bij mij niet voor. Ik vind het belangrijk om samen een plan op te stellen wat goed vol te houden is en wat bij jou past. Ik drink immers ook heel graag een wijntje ;) 

 

Naast hetgeen wat iemand eet, vind ik het ook erg belangrijk waarom. Graag wil ik achterhalen wat de reden is van jouw eetgedrag en/of klachten en nemen we waar nodig ook de psyche mee. 

 

Ik neem niet zo snel het genoegen met 'leer er maar mee leven'. Ik vind het belangrijk om te onderzoeken waar bepaalde klachten vandaan komen (i.p.v. symptomen bestrijden). 

 

Je kunt bij mij terecht voor o.a.: alle darmklachten / huidproblematiek / hormonale problemen / auto-immuunziekten / PCOS-vruchtbaarheid / zwangerschap-kinderwens en nog veel meer :) 

Contact: 

E: info@livadedietist.nl 

Tel: 0683045475

Melanie, diëtist en orthomoleculair adviseur

Mijn naam is Melanie. Na jarenlang als SPH’er in de hulpverlening te hebben gewerkt, vond ik het tijd om mijn kennis rondom de gezondheid de mens uit te breiden. Ik wist en zag wat voeding voor impact had op zowel de lichamelijke als de psychische aspecten van mensen. Iedereen heeft met voeding te maken en de manier waarop je ermee omgaat kan je leven verbeteren of juist negatief beïnvloeden. In 2018 ben ik daarom begonnen met de opleiding Voeding & Diëtetiek. Sinds het behalen van mijn diploma mag ik mijzelf officieel diëtist noemen. Gelukkig ben ik in contact gekomen met Lisa en Lienke en heb ik mijn kennis op het gebied van orthomoleculaire voeding ook kunnen uitbreiden.

Door mijn hulpverleningsachtergrond hou ik ervan om me te verdiepen in gedrag, gewoonten en in de psyche van de mens. Stress is hierin een hele belangrijke factor. Ik vind het fascinerend om te zien hoe voeding een positieve invloed kan hebben op stress waardoor iemand zich psychisch beter gaat voelen. Vanuit persoonlijk oogpunt kan ik aangeven dat ik zelf jarenlang met PDS klachten heb gekampt. Onverklaarbare buikklachten waar ik met een grote puzzel zelf een weg in heb gevonden met voeding. Voeding is hierin letterlijk ‘mijn medicijn’. Ik ben van mening dat het krijgen van juiste en passende informatie een proces van klachtenvermindering veel sneller en effectiever kan laten verlopen. Iets waarbij ik anderen graag wil helpen:)

Contact: 

E: melanie@livadedietist.nl

T: 0645412381

Linda, orthomoleculair diëtist 

Mijn naam is Linda, goede voeding en de invloed van voeding op je lichaam en geest heeft mij altijd geïnteresseerd. In 2012 ben ik dan ook aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgestudeerd als voedingskundige diëtist. Naast mijn werk ben ik moeder van twee jongens en woon ik samen op de boerderij met mijn man. 

 

In het werken als diëtist zie ik voornamelijk de uitdaging om samen opzoek te gaan naar wat werkt voor jou! Zodat voeding ook voor jou kan gaan fungeren als medicijn om je fit en energiek te voelen! 

 

Ik heb me o.a. door gespecialiseerd betreft; ADHD/ADD/darmen/hormonen. Net zoals mijn collega's ben ik orthomoleculair geschoold en breng ik dit dagelijks in de praktijk. 

 

Graag tot ziens op een van de locaties van Livade :) 

Contact: 

E: info@livadedietist.nl

Tel: 0683328984

Eva, diëtist en orthomoleculair adviseur

Mijn naam is Eva, ik heb altijd al een passie voor voeding gehad. Ik vind het leuk om te experimenteren met gezonde en vooral ook lekkere producten in de keuken. Daarnaast vind ik een gezonde leefstijl erg belangrijk. Dit is ook de reden dat ik de opleiding voeding en diëtetiek ben gaan volgen. Ik heb me tijdens de opleiding vooral gespecialiseerd in diabetes, hart- en vaatziekten, COPD en ondervoeding. Daarnaast ben ik me nu aan het specialiseren in darmklachten, huidproblematiek en hormonen.

 

Ik vind het belangrijk om samen met jou te kijken naar de mogelijkheden en naar wat haalbaar is. Daarnaast kijk ik niet alleen naar de voeding, maar naar het totaalplaatje. Ik vind het belangrijk om de oorzaak van jouw problemen te achterhalen, zodat we dit aan kunnen pakken, in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Ik doe niet aan diëten en denk niet in beperkingen, maar kijk juist naar wat er wel mogelijk is.

E: info@livadedietist.nl

T: 0610666751

Manon, diëtist en orthomoleculair adviseur

Mijn naam is Manon. Naast dat ik vanaf jongs af aan goede voeding al erg belangrijk vind, wist ik ook dat ik in de toekomst mensen wilde helpen. Doordat ik bij de mensen om mij heen zag hoe snel er bij een kwaaltje al medicatie werd voorgeschreven, wist ik dat er hier veel ruimte lag voor verbetering. Voor mij was het starten aan de opleiding Voeding en Diëtetiek dan ook een logische stap, waardoor ik me officieel diëtist mag noemen.

Tijdens de opleiding heb ik mij bezig gehouden met ziektebeelden als COPD, diabetes, hart- en vaatziekten, darmklachten en kanker. Onder het mom dat je nooit bent uitgeleerd en wetende dat er nog veel meer gezondheidsproblemen opgelost en voorkomen kunnen worden via goede voeding, werk ik ook met het toepassen van orthomoleculaire geneeskunde gedurende de dieetbehandeling. Het probleem aanpakken bij de oorzaak in plaats van bij het gevolg is iets wat mijn werkwijze omschrijft.

Hetgeen wat mijn werk zo uitdagend maakt is dat ieder mens uniek is. Erachter komen waarom iemand bepaalde keuzes maakt, wat hiervan de oorzaken zijn en vervolgens samen tot een oplossing te komen die bijdraagt aan een verbeterde gezondheid.

Ik help je graag op een van de locaties van Livade door samen te kijken naar wat wél mogelijk is, in plaats van te denken in beperkingen!

E: manon@livadedietist.nl

T: 0617185517

Livade is lid bij onderstaande organisaties

Tel. Lienke: 0613567928
Tel. Lisa: 0683045475

info@livadedietist.nl

Raadhuisplein 8, Sevenum

Burgemeester Janssenstraat 19A, Beesel

Antoniuslaan 272a, Blerick

Kerkplein 7, Kessel

Willemstraat 48, Venlo 

Mozartstraat 20-A Venray